„čaruje v každé troubě, pánvi i na grilu“
Speciální suchá marináda – nejprve ji rozmíchejte s trochou oleje nebo vody.
Nazlátlá barva a skvělá chuť zaručena.
- ideální je rozmíchaná v oleji a rozetřená na drůbež
- ve směsi s vejcem a škrobem na nakládání masa v asijském stylu
- na všechny druhy pečení, přírodní řízky i ryby
- do obalovacích směsí, mouky i těstíček
- do marinád na grilovaná masa
- do slaných těst, paštik, nákypů, ochucení placek atd.
hmotnost: 80g
složení: sůl mořská max. 15%, cibule sušená, česnek, paprika, kmín, černý pepř, kurkuma, rozmarýn, tymián
KOŘENÍ KULINÁŘ PETR STUPKA
- pouze čerstvé a kvalitní sušené byliny, zelenina a koření
- dílčí suroviny nakupuje, zpracovává, míchá i balí česká společnost Jiří Červenka
- ve směsích je pouze 15% mořské soli a neobsahují žádná „Éčka“, ochucovadla a nepřirozené prvky
SPRÁVNÉ POUŽITÍ
- veledůležité je náležité zacházení a využití nabízených solí a kořenících směsí
- všeobecně lze konstatovat, že kořenící směsi nesmíte spálit příliš vysokou teplotou
- vyhovuje jim jen zapěnění v tucích, krátké zapaření, zavlhnutí nebo i povaření či dušení
- při využití mějte vždy na mysli samotné suroviny a koření berte jen jako doplněk a osvěžení. Věřte, že vždy stačí jen lehké přichucení, tedy poměrně malé množství kořenící směsi, aby vám přinesla kulinářský požitek a radost
Doporučuji seznámit se s konkrétními druhy, jejich charakterem a možnostmi využití a hledat si postupně vlastní přístup k používání.