„exotická dekorativní směs s chilli a římským kmínem – výrazně štiplavá“
- ideální na různá grilovaná masa – nejlépe pomlít při dopékání či podávání
- zkuste směs přidat či namlít při ochucení již ogrilované zeleniny
- do pokrmů orientální i karibské kuchyně
- na přiostření gulášů a jiných dušených mas
- do studených omáček a marinád
hmotnost: 70g
složení: cibule, mořská sůl (max. 15 %), chilli, paprikové floky červené a zelené, kmín římský, pepř černý, libeček, petržel
KOŘENÍ KULINÁŘ PETR STUPKA
- pouze čerstvé a kvalitní sušené byliny, zelenina a koření
- dílčí suroviny nakupuje, zpracovává, míchá i balí česká společnost Jiří Červenka
- ve směsích je pouze 15% mořské soli a neobsahují žádná „Éčka“, ochucovadla a nepřirozené prvky
SPRÁVNÉ POUŽITÍ
- veledůležité je náležité zacházení a využití nabízených solí a kořenících směsí
- všeobecně lze konstatovat, že kořenící směsi nesmíte spálit příliš vysokou teplotou
- vyhovuje jim jen zapěnění v tucích, krátké zapaření, zavlhnutí nebo i povaření či dušení
- při využití mějte vždy na mysli samotné suroviny a koření berte jen jako doplněk a osvěžení. Věřte, že vždy stačí jen lehké přichucení, tedy poměrně malé množství kořenící směsi, aby vám přinesla kulinářský požitek a radost
Doporučuji seznámit se s konkrétními druhy, jejich charakterem a možnostmi využití a hledat si postupně vlastní přístup k používání.