„kouzelná směs nejenom pro labužníky“
Velmi univerzální kořenící směs vhodná i pro děti.
Sušené houby z jihočeských hvozdů, to je záruka kvality.
Směs nepečte na rozpáleném tuku – jen ji případně lehce zapěňte a poté zvlhčete.
- do vývarů i jiných polévek, omáček i výpeků
- k libovolné pečeni, roštěnkám i do závitků či rolád
- do zapékaných těstovin, pohanky, jáhel i brambor
- do nádivek, slaných nákypů, paštiky i směsí na placky
- k rychlému ochucení těstovin, asijských nudlí i vařených brambor
- po namočení a krátkém převaření do pomazánek a náplní
hmotnost: 90g
složení: směs hřibovitých hub 25%, sůl mořská max. 15%, kořenová zelenina sušená, koriandr mletý, kmín drcený, petrželová nať
KOŘENÍ KULINÁŘ PETR STUPKA
- pouze čerstvé a kvalitní sušené byliny, zelenina a koření
- dílčí suroviny nakupuje, zpracovává, míchá i balí česká společnost Jiří Červenka
- ve směsích je pouze 15% mořské soli a neobsahují žádná „Éčka“, ochucovadla a nepřirozené prvky
SPRÁVNÉ POUŽITÍ
- veledůležité je náležité zacházení a využití nabízených solí a kořenících směsí
- všeobecně lze konstatovat, že kořenící směsi nesmíte spálit příliš vysokou teplotou
- vyhovuje jim jen zapěnění v tucích, krátké zapaření, zavlhnutí nebo i povaření či dušení
- při využití mějte vždy na mysli samotné suroviny a koření berte jen jako doplněk a osvěžení. Věřte, že vždy stačí jen lehké přichucení, tedy poměrně malé množství kořenící směsi, aby vám přinesla kulinářský požitek a radost
Doporučuji seznámit se s konkrétními druhy, jejich charakterem a možnostmi využití a hledat si postupně vlastní přístup k používání.