„temperament do každého hrnce i kotlíku“
velmi originální ostřejší papriková směs
nejenom do guláše ale i na steaky, pečínky, pizzu, těstoviny i do salátu
- na steaky a jiná předem zprudka opečená masa
- do gulášů i jiných dušených pokrmů
- na doladění výpeků, šťáv a omáček
- do salátů i výraznějších pomazánek
- na nakládané sýry, utopence a podobné lahůdky
- do mletých a sekaných mas, nádivek a fáší
hmotnost: 70g
složení: paprika, sůl mořská max. 15%, cibule sušená, kmín, černý pepř, petrželová nať, mrkev, libeček
KOŘENÍ KULINÁŘ PETR STUPKA
- pouze čerstvé a kvalitní sušené byliny, zelenina a koření
- dílčí suroviny nakupuje, zpracovává, míchá i balí česká společnost Jiří Červenka
- ve směsích je pouze 15% mořské soli a neobsahují žádná „Éčka“, ochucovadla a nepřirozené prvky
SPRÁVNÉ POUŽITÍ
- veledůležité je náležité zacházení a využití nabízených solí a kořenících směsí
- všeobecně lze konstatovat, že kořenící směsi nesmíte spálit příliš vysokou teplotou
- vyhovuje jim jen zapěnění v tucích, krátké zapaření, zavlhnutí nebo i povaření či dušení
- při využití mějte vždy na mysli samotné suroviny a koření berte jen jako doplněk a osvěžení. Věřte, že vždy stačí jen lehké přichucení, tedy poměrně malé množství kořenící směsi, aby vám přinesla kulinářský požitek a radost
Doporučuji seznámit se s konkrétními druhy, jejich charakterem a možnostmi využití a hledat si postupně vlastní přístup k používání.