„jedinečná pepřová směs na maso, ryby i zeleninu“
Vyladěná směs sušené zeleniny a koření s důrazem na cibuli a pepř.
Neopékat! – jen nasypat na opečené maso a nechat krátce rozvonět.
- jako dekorativní směs koření na závěr přípravy steaků a řízků
- do nejrůznějších dresinků, zálivek, dipů a studených omáček
- do základů na dušená i pečená masa
- na grilovaná masa, ryby i zeleninu
- do těstovin, zapékaných brambor, nádivek i mletých mas
- do česnečky, cibulačky i jiných polévek
hmotnost: 70g
složení: cibule sušená a smažená, sůl mořská max. 15%, černý pepř, kmín, petrželová nať, mrkev, paprika, kurkuma, tymián
KOŘENÍ KULINÁŘ PETR STUPKA
- pouze čerstvé a kvalitní sušené byliny, zelenina a koření
- dílčí suroviny nakupuje, zpracovává, míchá i balí česká společnost Jiří Červenka
- ve směsích je pouze 15% mořské soli a neobsahují žádná „Éčka“, ochucovadla a nepřirozené prvky
SPRÁVNÉ POUŽITÍ
- veledůležité je náležité zacházení a využití nabízených solí a kořenících směsí
- všeobecně lze konstatovat, že kořenící směsi nesmíte spálit příliš vysokou teplotou
- vyhovuje jim jen zapěnění v tucích, krátké zapaření, zavlhnutí nebo i povaření či dušení
- při využití mějte vždy na mysli samotné suroviny a koření berte jen jako doplněk a osvěžení. Věřte, že vždy stačí jen lehké přichucení, tedy poměrně malé množství kořenící směsi, aby vám přinesla kulinářský požitek a radost
Doporučuji seznámit se s konkrétními druhy, jejich charakterem a možnostmi využití a hledat si postupně vlastní přístup k používání.