![Belis](https://www.domacipotreby-franta.cz/imgcache/a/8/publicdoc-logo-smaltovane-nadobi_120_25_10425.png)
![Orion](https://www.domacipotreby-franta.cz/imgcache/b/f/publicdoc-images-1-1_120_25_6203.png)
![Orion](https://www.domacipotreby-franta.cz/imgcache/b/f/publicdoc-images-1-1_120_25_6203.png)
![Belis](https://www.domacipotreby-franta.cz/imgcache/a/8/publicdoc-logo-smaltovane-nadobi_120_25_10425.png)
![Belis](https://www.domacipotreby-franta.cz/imgcache/a/8/publicdoc-logo-smaltovane-nadobi_120_25_10425.png)
Litinový pekáč je považován za energeticky (i ekonomicky) nejúspornější nádobí vůbec. Díky jeho schopnosti akumulace tepla po ohřátí na požadovanou teplotu, peče téměř sám. Nic se v něm nepřipaluje a to ani po desítkách let používání. Litina je extrémně odolný a masivní materiál, a tak téměř není v lidských silách litinový pekáč mechanicky poškodit. Při správném používání vám bude sloužit celý život. Mezi kuchaři je oblíbený litinový pekáč s poklicí či víkem. To se postará o rovnoměrné propečení připravované pečínky ze všech stran. Oválný litinový pekáč se hodí na přípravu drůbeže. V dostatečně velkém pekáči perfektně připravíte šťavnatou svatomartinskou husu, aniž byste ji museli kontrolovat, jestli se nepřipaluje. Do zlatova vypečené masíčko jednoduše připravíte v litinovém pekáči české značky Belis, která vyrábí klasické smaltované litinové pekáče i pekáče z oblíbeného modrého smaltu, který znáte už z kuchyní našich babiček. Litina je vhodná na všechny druhy sporáků, indukci a dokonce i na pečení na otevřeném ohni.