Remosky, neboli pečící hrnce, jsou důvtipnými pomocníky v domácnosti. Původní česká remoska vznikla už v polovině 60. let a rychle se stala velmi oblíbenou, protože dokázala nahradit klasickou pečící troubu. Moderní elektrická remoska se hodí na pečení, vaření i smažení. Zdroj tepla je umístěn ve víku a teplo je díky teplovodivému materiálu rovnoměrně vedeno po celé ploše, takže pokrm se krásně propeče ze všech stran. Originální remoska má vždy plastový stojánek chránící podklad, plastové úchyty a povrch, který se snadno udržuje pouhým setřením ubrouskem, a nerezovým víkem se skleněným otvorem pro kontrolu pokrmu během vaření. Pozor, víko remosky nepatří do myčky ani pod proud vody - mohlo by dojít k poškození topného tělesa. Výběr remosky volte podle toho, jaké množství jídla potřebujete přichystat. Malá remoska s objemem 2 l stačí pro rodiny s 1 - 2 členy, velká remoska s objemem 4 l už dokáže navařit až 6 porcí. Oproti klasickým troubám mají remosky přibližně pětinovou spotřebu energií (příkon remosky 400 až 500 W vs příkon trouby 2500 W). Kvalitní teflonová remoska s nepřilnavým povrchem nebo nerezová remoska jsou praktické, šetří energii, nezabírají místo, jsou přenosné, skladné a najdou široké využití jak v domácnostech, tak na chatách, chalupách i při cestování.