„jemné kari v duchu indické a arabské kuchyně“
Pokud si chcete vyčarovat vůni a chuť dalekých zemí.
Nepálivé jen lehce štiplavé po zázvoru.
- tuto čistou směs jemně semletého koření můžete používat jako běžně používané kari
- nejlépe využijete celou škálu chutí a vůní pokud směs necháte krátce zapěnit v tuku
- ideální pro přípravu indických pokrmů – do základu z opečené cibule, zázvoru a česneku
- do směsí masa ala „čína“, zeleninových ragú i dušenin
- ve směsi s olejem na nejrůznější marinády na ryby a jiná masa, pro grilování či rožnění
- do rýže, obilovin, luštěnin i těst na orientální pečivo
hmotnost: 70g
složení: koriandr, římský kmín, zázvor, kurkuma, muškátový oříšek, fenykl, hřebíček
KOŘENÍ KULINÁŘ PETR STUPKA
- pouze čerstvé a kvalitní sušené byliny, zelenina a koření
- dílčí suroviny nakupuje, zpracovává, míchá i balí česká společnost Jiří Červenka
- ve směsích je pouze 15% mořské soli a neobsahují žádná „Éčka“, ochucovadla a nepřirozené prvky
SPRÁVNÉ POUŽITÍ
- veledůležité je náležité zacházení a využití nabízených solí a kořenících směsí
- všeobecně lze konstatovat, že kořenící směsi nesmíte spálit příliš vysokou teplotou
- vyhovuje jim jen zapěnění v tucích, krátké zapaření, zavlhnutí nebo i povaření či dušení
- při využití mějte vždy na mysli samotné suroviny a koření berte jen jako doplněk a osvěžení. Věřte, že vždy stačí jen lehké přichucení, tedy poměrně malé množství kořenící směsi, aby vám přinesla kulinářský požitek a radost
Doporučuji seznámit se s konkrétními druhy, jejich charakterem a možnostmi využití a hledat si postupně vlastní přístup k používání.