„jemná směs zeleniny a bylinek nejen na těstoviny a pizzu“
Překvapivě universální směs bylinek a sušené zeleniny,
stačí ji nechat krátce zvlhnout, zapařit či zapěnit v másle.
- do salátů nejlépe vmíchat do zálivky a nechat odstát
- ideální do právě uvařených těstovin – vmíchat s trochou oleje nebo másla
- do zeleninového ragú, leča, fazolek, k pečeným paprikám, cuketám apod.
- do nádivek, sekaného masa, zapékaných pokrmů, těsta na slané pečivo
- na závěr do pečených či dušených směsí masa a zeleniny
- na pizzu, sýrové či cibulové koláče a podobně
vždy mějte na mysli, že směs tvoří sušená zelenina a bylinky a tudíž ji ničí příliš vysoké teplo v troubě nebo v tuku na pánvi
hmotnost: 80g
složení: sušená kořenová zelenina, sůl mořská max. 15%, cibule, paprika, česnek, rozmarýn, tymián, oregano – neobsahuje nic štiplavého - vhodné pro děti
KOŘENÍ KULINÁŘ PETR STUPKA
- pouze čerstvé a kvalitní sušené byliny, zelenina a koření
- dílčí suroviny nakupuje, zpracovává, míchá i balí česká společnost Jiří Červenka
- ve směsích je pouze 15% mořské soli a neobsahují žádná „Éčka“, ochucovadla a nepřirozené prvky
SPRÁVNÉ POUŽITÍ
- veledůležité je náležité zacházení a využití nabízených solí a kořenících směsí
- všeobecně lze konstatovat, že kořenící směsi nesmíte spálit příliš vysokou teplotou
- vyhovuje jim jen zapěnění v tucích, krátké zapaření, zavlhnutí nebo i povaření či dušení
- při využití mějte vždy na mysli samotné suroviny a koření berte jen jako doplněk a osvěžení. Věřte, že vždy stačí jen lehké přichucení, tedy poměrně malé množství kořenící směsi, aby vám přinesla kulinářský požitek a radost
Doporučuji seznámit se s konkrétními druhy, jejich charakterem a možnostmi využití a hledat si postupně vlastní přístup k používání.