Všem našim zákazníkům oznamujeme, že náš e-shop bude do konce srpna mimo provoz.

Děkujeme za pochopení.

Petr Franta

menu

Vulkanus Classic - brousek na nože

Kód: P700
Skladem
Termín a způsob doručení
Ostřič nožů Vulkanus:  1. Broušení a obtahování současně - brousí a obtahuje  2. Nabrousí hladké i pVíce
Vyberte si zvýhodněné balení
Množstevní slevy
envelope
Dotaz
bell
Hlídat
Parametry
Výrobce:
Kód:
P700
EAN:
63010
Popis Vulkanus Classic - brousek na nože

Ostřič nožů Vulkanus: 
1. Broušení a obtahování současně - brousí a obtahuje 
2. Nabrousí hladké i pilkové nože 
3. Jednoduchá obsluha 
4. Nepoškodí hladký povrch nože 
5. Přispůsobuje se úhlu ostří 
6. Brousí bez tepelného působení 
7. Umyvatelný v myčce na nádobí 
8. Použitelný ve velkých kuchyních 
9. Moderní design

Jak používat ostřič Kulinář

Tento jednoduchý systém citlivě brousí ostří nože podle vašeho přítlaku

Ostřič kulinář postavte brousícími lištami směrem k sobě.

Nůž vždy pozvolna, jedním tahem protahujte směrem k sobě po celé délce ostří

Silou přítlaku na pružiny a skloněním ostří docílíte skvělého výsledku

1. srovnání (seříznutí čepele)

(seříznutí) čepele u velmi zanedbaných (tupých) nožů

protáhněte nůž s velkým přítlakem na pružiny – na doraz

můžete i roztlačit pružiny v horní části prsty

nůž držte vodorovně, ostřič velmi pevně

podle stavu a druhu nože opakujte 2x – 3x

2. broušení ostří

od paty až ke špičce ostří protahujte nůž skloněný špičkou dolů

přítlak volte mírný – sami při tahu ucítíte kdy ostří brousíte a kdy ne

podle stavu a druhu nože opakujte 5x – 10x

 

3. pobrušování (potahování) – ocílka

ostří nože protahujte mezi lištami špičkou směřující vzhůru

přítlak velmi mírný – břit v podstatě uhlazujete

zpravidla 5 – 10 tahů stačí pro dokonalé ostří

pobrušování nože používejte nejčastěji i během práce v kuchyni

 

nože s pilkovým ostřím

Nabrousíte snadno tak, že nůž držíte vodorovně a natočte ho do strany, na které jsou vybroušené zuby

Zpravidla na pravé straně, takže střenku natočíte vpravo a pak zvolna táhnete ostří mezi brusnými lištami

 

Pozor!

Nože jsou při použití ostřiče kulinář velmi rychle ostré.

Dejte to na vědomí všem, kdo s nimi přichází do styku.

Dbejte na jejich bezpečné uložení i odkládání

Důležité!

Při broušení se z ostří odřezávají droboučké i větší kousky kovu. Dbejte, aby se kovové piliny nedostaly na místa, kde pracujete s potravinami

Naostřený nůž pečlivě otřete papírovou utěrkou a tu okamžitě vyhoďte.

Ostřič kulinář lze běžně umývat a oplachovat

Naposledy navštívené produkty
phone
Zavolejte nám
chat
Nebo nám napište na
Přihlášení
Nemáte ještě účet?Zaregistrujte se.
Hlídání produktu
Zadejte podmínky a email, na který chcete poslat zprávu při splnění těchto podmínek