Ostřič nožů Vulkanus:
1. Broušení a obtahování současně - brousí a obtahuje
2. Nabrousí hladké i pilkové nože
3. Jednoduchá obsluha
4. Nepoškodí hladký povrch nože
5. Přispůsobuje se úhlu ostří
6. Brousí bez tepelného působení
7. Umyvatelný v myčce na nádobí
8. Použitelný ve velkých kuchyních
9. Moderní design
Tento jednoduchý systém citlivě brousí ostří nože podle vašeho přítlaku
Ostřič kulinář postavte brousícími lištami směrem k sobě.
Nůž vždy pozvolna, jedním tahem protahujte směrem k sobě po celé délce ostří
Silou přítlaku na pružiny a skloněním ostří docílíte skvělého výsledku
(seříznutí) čepele u velmi zanedbaných (tupých) nožů
protáhněte nůž s velkým přítlakem na pružiny – na doraz
můžete i roztlačit pružiny v horní části prsty
nůž držte vodorovně, ostřič velmi pevně
podle stavu a druhu nože opakujte 2x – 3x
od paty až ke špičce ostří protahujte nůž skloněný špičkou dolů
přítlak volte mírný – sami při tahu ucítíte kdy ostří brousíte a kdy ne
podle stavu a druhu nože opakujte 5x – 10x
ostří nože protahujte mezi lištami špičkou směřující vzhůru
přítlak velmi mírný – břit v podstatě uhlazujete
zpravidla 5 – 10 tahů stačí pro dokonalé ostří
pobrušování nože používejte nejčastěji i během práce v kuchyni
Nabrousíte snadno tak, že nůž držíte vodorovně a natočte ho do strany, na které jsou vybroušené zuby
Zpravidla na pravé straně, takže střenku natočíte vpravo a pak zvolna táhnete ostří mezi brusnými lištami
Pozor!
Nože jsou při použití ostřiče kulinář velmi rychle ostré.
Dejte to na vědomí všem, kdo s nimi přichází do styku.
Dbejte na jejich bezpečné uložení i odkládání
Důležité!
Při broušení se z ostří odřezávají droboučké i větší kousky kovu. Dbejte, aby se kovové piliny nedostaly na místa, kde pracujete s potravinami
Naostřený nůž pečlivě otřete papírovou utěrkou a tu okamžitě vyhoďte.
Ostřič kulinář lze běžně umývat a oplachovat