„také do omáček, těstovin i pomazánek - bez soli“
směs sušených natí a kořenové zeleniny
- do čistých vývarů i zahuštěných polévek a také omáček
- vhodná do jemných dresinků, různých pomazánek a salátů
- na vařené brambor, rýži i těstoviny
hmotnost: 45g
složení: kořenová zelenina, petržel, pažitka, pórek, libeček
obsahuje alergen celer
hmotnost: 120g
složení: sůl mořská 75 %, kmín, koriandr, rozmarýn, tymián, saturejka, majoránka, petrželová nať, libeček
KOŘENÍ KULINÁŘ PETR STUPKA
- pouze čerstvé a kvalitní sušené byliny, zelenina a koření
- dílčí suroviny nakupuje, zpracovává, míchá i balí česká společnost Jiří Červenka
- ve směsích je pouze 15% mořské soli a neobsahují žádná „Éčka“, ochucovadla a nepřirozené prvky
SPRÁVNÉ POUŽITÍ
- veledůležité je náležité zacházení a využití nabízených solí a kořenících směsí
- všeobecně lze konstatovat, že kořenící směsi nesmíte spálit příliš vysokou teplotou
- vyhovuje jim jen zapěnění v tucích, krátké zapaření, zavlhnutí nebo i povaření či dušení
- při využití mějte vždy na mysli samotné suroviny a koření berte jen jako doplněk a osvěžení. Věřte, že vždy stačí jen lehké přichucení, tedy poměrně malé množství kořenící směsi, aby vám přinesla kulinářský požitek a radost
Doporučuji seznámit se s konkrétními druhy, jejich charakterem a možnostmi využití a hledat si postupně vlastní přístup k používání.