„tradiční směs na vepřovou pečínku“
suchá marináda, přímo na maso nebo na přípravu marinády
- na grilování stačí rozmíchat směs s vodou, výrazně přisolit případně doplnit čerstvým česnekem a tmavou sojovou omáčkou – v této marinádě pak máčejte porce krkovice i jiného masa a nechte uležet
- vhodná na klasickou vepřovou pečeni, pečeného králíka i jiná masa
- zkuste směs přidat do sekaných mas, nádivek a třeba i bramborových placek
- úžasně zavoní také v houbové míchanici
hmotnost: 100g
Složení: kmín, česnek, cibule, mořská sůl (max. 15 %), zázvor, koriandr, libeček
KOŘENÍ KULINÁŘ PETR STUPKA
- pouze čerstvé a kvalitní sušené byliny, zelenina a koření
- dílčí suroviny nakupuje, zpracovává, míchá i balí česká společnost Jiří Červenka
- ve směsích je pouze 15% mořské soli a neobsahují žádná „Éčka“, ochucovadla a nepřirozené prvky
SPRÁVNÉ POUŽITÍ
- veledůležité je náležité zacházení a využití nabízených solí a kořenících směsí
- všeobecně lze konstatovat, že kořenící směsi nesmíte spálit příliš vysokou teplotou
- vyhovuje jim jen zapěnění v tucích, krátké zapaření, zavlhnutí nebo i povaření či dušení
- při využití mějte vždy na mysli samotné suroviny a koření berte jen jako doplněk a osvěžení. Věřte, že vždy stačí jen lehké přichucení, tedy poměrně malé množství kořenící směsi, aby vám přinesla kulinářský požitek a radost
Doporučuji seznámit se s konkrétními druhy, jejich charakterem a možnostmi využití a hledat si postupně vlastní přístup k používání.